gogosele-cu-nucsoara

Ingrediente:

  • 2 plicuri drojdie uscată activă
  • 1/4 ceașcă de apă caldă (105 – 115 de grade)
  • 1 și 1/2 cană de lapte călduț
  • 1/2 cană zahăr alb
  • 1 linguriță sare
  • 2 ouă
  • 5 cești făină
  • 1 litru de ulei vegetal pentru prăjit
  • 1/3 ceașcă de unt
  • 2 căni zahar
  • 1 și 1/2 linguriță de vanilie
  • 4 linguri de apă caldă sau după cum este necesar

Mod de preparare:

  1. Presărați drojdia peste apa caldă și lăsați să stea timp de 5 minute.
  2. Într-un castron mare, omogenizați amestecul de drojdie, lapte, zahăr, sare, ouă, și 2 căni de făină. Amestecați timp de câteva minute la viteză redusă, sau amestecând cu o lingură de lemn până când aluatul nu se mai lipește de castron. Frământați pentru aproximativ 5 minute, sau până se omogenizează și devine elastic. Puneți aluatul într-un vas uns, acoperiți și lăsați la loc cald până își dublează volumul.
  3. Rotiți aluatul pe o suprafață presărată cu făină și întindeți o foaie groasa de 1-1,5 cm. Tăiați cu o formă sau gura de la un pahar presărată cu făină. Lăsați gogoșile să crească până își dublează volumul. Puteți acoperi vasul cu o cârpă.
  4. Topiți untul într-o cratiță la foc mediu. Amestecați cu zahăr și vanilie până se omogenizează.
  5. Încălziți uleiul într-o friteuză adâncă sau tigaie mare la 175 grade C. Puneți gogoșile în uleiul fierbinte cu ajutorul unei spatule mari. Întoarceți gogoșile pe măsură ce se ridică la suprafață. Prăjiti gogoșile pe fiecare parte până se rumenesc. Scoateți din uleiul fierbinte, lăsați să se scurgă pe un prosop de hârtie apoi scufundați-le în glazură cât sunt calde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *