Începând cu această lună, un nou titlu se adaugă colecției Cărților Lucia Muntean, pentru copii preșcolari între 2 și 7 ani. Grupa lui Ciufulici vorbește în rime jucăușe despre minunata lume a grădiniței, ca despre o poveste din care copiii se bucură să facă parte, în fiecare dimineață, oricât de somnoroasă ar fi ea. Viitoarea lor lectură preferată este cu atât mai relevantă, cu cât autoarea a reușit să transpună în versuri simple, parte din experiența de peste 30 de ani de lucru ca educator iubit.  Cel mai recent titlu este și cea de-a 18-a apariție în colecția de rime, jocuri și povestiri.

Grupa-lui-Ciufulici

„Grupa lui Ciufulici” este în aceeași măsură și o carte pentru părinți, nu exclusiv pentru copii. Rimele le oferă acestora prilejul unui dialog deschis, pe înțelesul prichindeilor, despre mersul la grădiniță și prima despărțire de ”acasă”.

Felul în care veţi trăi cu toţii primele zile de grădiniță ale copiilor vostri depinde în mare măsură de timpul pe care l-ați avut la dispoziţie pentru a-i pregăti să accepte această schimbare şi de priceperea cu care ați făcut-o. Atunci când lucrurile nu merg bine, dacă vă întrebați fiecare cu îngrijorare de ce vi se întâmplă numai vouă aşa ceva, vă răspund că, într-un fel sau altul, li se întâmplă şi altor părinţi.

 Dincolo de plânsul firesc al copilului care nu vrea să se despartă de părintele lui pentru a rămâne într-un loc mai puţin familiar, există cauze mai profunde, pe care, cu puțină atenție, le puteţi îndepărta de la bun început. Ca să puteți face asta, e important să înţelegeți mai bine ce se întâmplă în sufletul copiilor voștri atunci când încep grădiniţa.” este de parere autoarea, Doamna Lucia Muntean.

PoeziileGrupei lui Ciufulicisunt susținute vizual de ilustrațiile decupate ale lui Răzvan Cornici. Aflat la a doua colaborare pentru Cărțile Lucia Muntean, Răzvan a descoperit că o simplă foarfecă poate fi un instrument la fel de bun ca o peniță și de atunci, desenează decupând sau decupează desenând, nu se ştie exact. Ciufulici și ai lui prieteni cu lipici, sunt decupați de către Răzvan și vor fi cu siguranță îndrăgiți încă de la prima întâlnire.

“Cărțile Lucia Muntean” sunt un proiect editorial românesc lansat în 2008, ce contribuie cu o componentă puternic educativă în dezvoltarea carierei de cititor a “piticilor”, dar și cu sfaturi practice adresate tinerilor părinți. Fiecare titlu are o secțiune dedicată unde autoarea inițiază un dialog cu părinții, le povestește rolul pedagogic al cărții, ideea ce a stat în spatele ei și le împărtășește metode prin care părintele poate folosi cartea în relația cu cei mici.

Cărțile Lucia Muntean se găsesc în rețelele de specialitate și magazinele online sau se pot comanda direct de pe www.luciamuntean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *