Multă lume fuge de avocado, pentru că li se pare un aliment fad, fără gust…chiar uşor greţos. Nu este însă deloc aşa, dacă este servit în combinaţiile potrivite şi este pus în evidenţă cum trebuie.

Iată o reţetă aparţinând Iulianei Dinu, prietena noastră mămică, pasionată de bucătărie, care pe lângă faptul că face preparate extrem de apetisante, este foarte atentă ca produsele oferite să fie şi foarte sănătoase, potrivite dietei copiilor.

 

Ingrediente:

  • 1 avocado
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 ardei roşu
  • 1/2 roşie
  • 1/2 ceapă
  • sare
  • pătrunjel
  • zeama de la 1/2 lămâie

Mod de preparare:

Avocado îl curăţăm şi îi zdrobim cu o furculiţa sau îl pasăm folosind un blender. Se stropeşte înainte cu puţină zeamă de lămâie ca să nu îşi schimbe culoarea.

Roşia decojita şi tocată mărunt se adaugă peste pasta de avocado, împreună cu ardeiul şi ceapa tocate fin şi usturoiul zdrobit. Adăugăm sare după gust şi puţin pătrunjel mărunţit. Opţional, dacă nu mănâncă şi copiii, puteţi pune şi puţin ardei iute.

Se serveşte pe pâine prăjită, pe lipii crocante sau cu chips de tortilla.

Poftă bună!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *