Gustare cu banană

Le-am pregatit băietilor mei o gustare pe bază de banană. Nu le mai făcusem de ceva vreme „ceva dulce” si m-am gandit că ar fi cazul, dar nu am vrut să petrec mult timp in bucătărie, căci voiam să mă bucur si de vremea frumoasă de afară.

banana bread

Am ales o tavă de chec de dimensiuni obișnuite si am avut nevoie de:

  • 175 de grame de unt
  • 175 de grame de zahăr brun
  • 175 de grame de făină (100 gr.  făină integrală si 75 grame făină albă)
  • 1 plic de praf de copt
  • 2 ouă mari
  • 2 banane coapte bine
  • 60-70 de grame de miez de nucă
  • 1 tabletă de ciocolată neagră.

Se mixează untul cu zahărul pană se obține o spumă ușoară. Se adaugă ouăle pe rând, amestecând ușor după fiecare ou. Se incorporeză făina amestecată cu praful de copt și se pun în compoziție bananele mărunțite cu cuțitul, miezul de nucă zdrobit și ciocolata mărunțită și ea.

Apoi, se toarnă compoziția în tava de chec, tapetată cu foaie de copt. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Dupa introducerea tavii în cuptor, se reduce temperatura la 160 de grade. Se coace prăjitura 1h 20 minute. Dacă se colorează prea repede, acoperiți-o cu o folie până la finaul coacerii. Ar trebui să obineți o prăjitură cu extremitățile crocante și cu miezul lipicios. E absolut delicioasă. 

Se poate servi si cu sos de vanilie si sirop de mentă.

Să aveti poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *