Gustările ideale de luat la drum

Plecările în vacanțe sau weekendurile la iarbă verde presupun să fim tot timpul în mișcare. Din această cauză, se întâmplă destul de des să nu mai respectăm sfaturile privind alimentația sănătoasă și să nu consumăm cele 5 porții zilnice recomandate de legume și fructe[1]. Rezultatul? Probleme de tranzit, senzația de greu în stomac, o stare generală proastă, lipsa de concentrare. Există metode simple prin care să-i asigurăm organismului, chiar și în timpul călătoriei, valorile nutritive necesare, fără o pregătire specială.

Legume și fructe în călătorie?

Multe persoane ar putea spune că nu sunt practice. Dar, de fapt, nu trebuie decât să alegem legumele și fructele care nu sunt foarte zemoase (cum ar fi merele, bananele sau prunele), să le spălăm, să le feliem și să le punem în niște caserole alimentare. Fiecare pasager poate avea fructul sau leguma preferată. Dacă dorim să păstrăm igiena la drum, dar nu vrem să renunțăm la fructe și legume, o alternativă bună pentru produsele proaspete o reprezintă sucurile 100% și mousse-urile. Acesta este un mod comod de a ne asigura o gustare de fructe și legume, datorită căreia organismul va primi o porție de vitamine și substanțe minerale chiar și atunci când suntem plecați.

Gust delicios într-un ambalaj mic

La drum, cel mai important este să ne simțim confortabil. Sucurile și mousse-urile în ambalaj individual: sticle de capacități diferite, cutii, plicuri, au fost gândite pentru a le putea lua cu noi la serviciu, la școală sau în călătorie. Sucurile și mousse-urile astfel ambalate sunt practice și ocupă puțin loc. Varietatea de sortimente oferă garanția că fiecare va găsi gustul preferat, iar ușurința cu care pot fi servite va face ca nimeni, nici măcar copiii mici, să nu aibă probleme în a le consuma.Przekąski idealne na podróż_G9J9169_RO

Nu te lăsa doborât de oboseală

O călătorie mai lungă provoacă oboseală și senzația că ne lipsește energia. Într-o astfel de situație, ar trebui să consumăm sucuri și mousse-uri care au conținut mare de substanțe nutritive – vitamine și compuși minerali. Un suc sau un mousse ne vor asigura un plus de energie și vor reprezenta gustarea ideală până la următoarea masă.

 Mizează pe gustările delicioase

 Gustările cel mai frecvent cumpărate, precum gogoșile sau batoanele de ciocolată, nu sunt cele mai sănătoase alegeri alimentare. Alternativa este dată de sucurile și mousse-urile care au aceleași proprietăți ca și fructele și legumele proaspete. Avantajul acestui tip de gustare este că, datorită procesului de pasteurizare, care le prelungește perioada de valabilitate, nu trebuie ținute neapărat la frigider. Pasteurizarea este o metodă naturală, folosită de generații în obținerea conservelor de casă, precum gemurile sau sucurile. Aceasta constă în aducerea produsului la o temperatură ridicată pentru ca microorganismele dăunătoare sănătății să nu se mai poată dezvolta. Rezultatul este zero conservanți şi păstrarea gustului și a valorilor nutritive. Sucurile și mousse-urile din legume și fructe sunt vitamine într-o formă comodă și atrăgătoare. 

Călătoria – alte recomandări 

O călătorie de durată înseamnă, de cele mai multe ori, că stăm în aceeași poziție timp de mai multe ore. Pentru a preveni efectele neplăcute ale acesteia, precum crampele musculare, durerile de spate, ochii obosiți, ar trebui să ne oprim după fiecare câteva zeci de minute pentru a ne întinde picioarele, a permite ochilor să se odihnească și a lua puțin aer proaspăt. O astfel de pauză scurtă este momentul propice pentru a bea un suc sau a consuma mousse-ul preferat. Această gustare nu durează mult și, datorită ambalajelor istețe, riscul de pătare a hainelor este redus la minim. În timpul călătoriei, copiii se plâng adesea de plictiseală. Cărțile de colorat sau cele interactive și jucăriile educative sunt foarte bune pentru a-i distra. Alte modalități de a-i ține ocupați în timpul unei călătorii mai lungi le reprezintă cântecele sau jocurile de asociere. Pentru copiii mai mari, foarte interesante vor fi jocurile și desenele urmărite, de exemplu, pe tabletă.Przekąski idealne na podróż_G9J6630_RO

Câteva gustări din legume, sucurile și mousse-urile preferate, ambalate individual pentru fiecare pasager și buna dispoziție – iată rețeta unei călătorii reușite, chiar dacă este una de durată.

New Bitmap Image______

[1] World Health Report 2002. Reducing risks, promoting healthy life. Geneva, World Health Organization, 2002

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *