Homeopatia şi alergiile specifice sezonului de primăvară

Soarele strălucește, florile isi desfac petalele cu o voiosie iesita din comun, iar in aer există un sentiment de distracție. Toată lumea, în acest moment al anului, începe să se gândească la grătare și picnicuri. Excepție fac alergiile, care iti provoaca o serie de stari enervante: mancarimi ale ochilor, nas înfundat, stranut constant, etc.primavara

In general, medicamentele de baza din prescriptia medicala lucrează eficient contra alergiilor. Deși par sigure pentru mamele care alăptează, unele dintre ele simt o scădere în laptele matern, deoarece medicamentele contra alergiilor pot usca secretiile. Tocmai de aceea, nu trebuie sa disperam, există și alte opțiuni disponibile! Una dintre cele mai la indemana solutii este homeopatia!

Homeopatia este cea mai ușoară „îngrijire alternativă” pentru că este ușor de administrat. Atat adultii, cat si copiii adora gustul  pilulelor mici, albe. Homeopatia poate fi un lucru minunat, și de fapt, se pare ca este un leac miraculos, atata timp cat este descoperit remediul corect. Problema este că există peste 3.500 de remedii, iar gasirea celui corect este uneori dificila, dar cu răbdare și perseverența de obicei, reusim.

Vestea bună este că odată ce a fost găsit remediu corect, se poate folosi de la sezon la sezon. Trebuie stiut ca simptomele fiecărei persoane alergice sunt diferite, fiecare persoană va avea nevoie de un alt remediu homeopatic. Spe exemplu, trei mame cu aceeasi alergie pot avea 3 simptome diferite.

De obicei, doza pentru adulți este de trei pilule, iar pentru copii doua pilule (in mod normal, pilulele homeopate ar trebui să fie dizolvate sub limba). Se sugerează să se administreze remediul de 3-4 ori pe zi, până când simptomele trec. Odată ce simptomele au trecut, se poate întrerupe remediu. Dacă reapar, trebuie sa se țina remediul din nou, pana la disparitia tuturor simptomelor.Chamomile flower and homeopathic medication on blue surface

Notă: Este important să nu se mănânce sau sa se bea timp de 30 minute înainte și 30 minute după luarea remediului. De asemenea, este indicat că remediile homeopate să fie administrate numai la recomandarea medicului homeopat, însă există câteva remedii generale propuse în funcție de simptomele avute:

  • Allium Cepa – ceapa rosie – este un remediu al catarurilor oculo-nazale, cu secretie nazala iritanta si lacrimare; rinite, conjunctivite, raceala, alergie, gripa, laringita, pneumonie, polipi nazali;
  • Euphrasia – acest remediu ajuta daca ochii sunt umflati si iritati, cu lacrimi sau puroi. Secretia nazala nu este iritanta. Simptomele se agraveaza ziua si de la caldura, iar ochii dor de la prea multa lumina. In timpul zilei persoana poate avea o tuse care se amelioreaza noaptea.
  • Sabadilla – popazul – reprize lungi de stranutat, mancarimi in nas si secretie iritanta, o senzatie de nod in gat si ochi lacrimati. Persoana se poate simti nervoasa in timpul atacurilor alergice si incercarea de a se concentra rezulta in dureri de cap si ameteala.
  • Arundo – trestie – remediu pentru corize spastice cu prurit foarte caracteristic al conductelor auditive, al boitei palatine şi al nărilor. Nasul este foarte înfundat.
  • Wyethia – remediu pentru mancarime netolerabila in cerul gurii si in spatele nasului, cateodata extinzandu-se pana la gat si urechi. Persoana isi simte toate irganele din cap uscate si iritate, insa nasul curge.

V-ați tratat vreodată simptome de alergie cu remedii homeopate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *