Hot-dog-de-casa

Ingrediente:

Aluat:

  • 50gr. unt
  • 250ml. lapte
  • 25gr. drojdie
  • 1/2 linguriță sare
  • 500gr. făină

 

Umplutură:

  • 12 felii de brânză
  • 50gr. ceapă călită puţin
  • 12 bucăţi de crenvurşti la grătar
  • 1 ou bătut ușor și brânză rasă

 

Mod de preparare:

1. Mărunţiţi drojdia într-un bol. Topiţi untul, adăugaţi laptele călduţ și turnaţi peste drojdie. Amestecaţi până se dizolvă. Adăugați sare şi făina treptat.

2. Framântaţi aluatul bine, presăraţi cu făină, acoperiţi vasul cu folie de plastic și lăsaţi să se odihnească aproximativ 30 de minute.

3. Împărțiți aluatul în bucăți egale. Pe fiecare bucată de aluat puneţi câte o felie de brânză, un crenvurşti şi presăraţi puţină ceapă. Opţional, puteţi adăuga muştar şi ketchup înainte de a rula aluatul. Lăsaţi aproximativ 20 de minute înainte de a da la cuptor.

4. Periaţi cu ou sau lapte şi coaceţi în cuptor la 225 °C timp de aproximativ 15 minute. Savuraţi un hot dog de casă cu puţină brânză rasă deasupra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *