Unul dintre preparatele familiei mele de top în clasamentul preferinţelor etse hummus-ul!

Îl pregătesc în mai multe feluri…în funcţie de ceea ce găsesc prin bucătărie.

De dată această prepararea lui m-a luat pe nepregatite, întrucât aveam în gând să fac alt preparat, însă la solicitarea celui mic, a trebuit să încropesc ceva rapid. Ei bine s-a mâncat TOT şi imediat, ca de fiecare dată.

HummusIngrediente:

  • 250g boabe de năut uscat
  • O ceaşcă ulei de măsline
  • O lingură oţet balsamic
  • 2 linguri seminţe de susan
  • 3-4 grăunţi de usturoi
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Boabele de năut le lăsasem la rehidratat cu o seară înainte pentru a pregăti chiftelele de năut.

A doua zi le-am fiert îndelung, până când au devenit foarte moi şi uşor de zdrobit cu furculiţa. Le-am pus într-un blender mare, am adăugat un polonic de apă, uleiul de măsline şi am mixat până s-a format o pastă fină. Am adăugat şi sarea, usturoiul pisat, oţetul (pentru că nu am avut lămâie) şi am mixat iar.

Rezultatul…excelent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *