Hummus

Unul dintre preparatele familiei mele de top în clasamentul preferinţelor etse hummus-ul!
Îl pregătesc în mai multe feluri…în funcţie de ceea ce găsesc prin bucătărie.
De dată această prepararea lui m-a luat pe nepregatite, întrucât aveam în gând să fac alt preparat, însă la solicitarea celui mic, a trebuit să încropesc ceva rapid. Ei bine s-a mâncat TOT şi imediat, ca de fiecare dată.
- 250g boabe de năut uscat
- O ceaşcă ulei de măsline
- O lingură oţet balsamic
- 2 linguri seminţe de susan
- 3-4 grăunţi de usturoi
- Un praf de sare
Mod de preparare:
Boabele de năut le lăsasem la rehidratat cu o seară înainte pentru a pregăti chiftelele de năut.
A doua zi le-am fiert îndelung, până când au devenit foarte moi şi uşor de zdrobit cu furculiţa. Le-am pus într-un blender mare, am adăugat un polonic de apă, uleiul de măsline şi am mixat până s-a format o pastă fină. Am adăugat şi sarea, usturoiul pisat, oţetul (pentru că nu am avut lămâie) şi am mixat iar.
Rezultatul…excelent!