Iahnie de fasole cu carnati

Ingrediente:

  • 500 g fasole uscata
  • 400 g carnati de care vreti voi preferabil afumati
  • 3 cepe medii
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 2-3 frunze de dafin
  • 3 lingurite de boia dulce (cu varf)
  • 200 ml bulion de rosii
  • 1 legatura de marar
  • jumatate de lingurita seminte de marar
  • 1 varf de lingurita de cimbru uscat
  • jumatate de lingurita de piper boabe
  • sare dupa gust

Mod de preparare:

Fasoalea uscata se pune cu o zi inainte, intr-o oala cu apa. A doua zi se pune la fiert intr-o oala incapatoare, cu multa apa. Separat se mai pune o oala de 3 litri cu apa la fiert.

Fasolea se fierbe jumatate de ora, dupa care se scurge de apa in care a fiert. Apa din oala alaturata, care trebuie sa fie clocotita, se pune peste fasole pentru ca fasolea sa nu se intareasca. Se adauga si morcovii curatati intregi, frunzele de dafin, boiaua, semintele de marar, cimbru, piper si putina sare (mai adaugati la sfarsit daca este nevoie).

Lasati fasolea sa fiarba sub capac, la foc mic o ora si jumatate. Cand bobul de fasole este moale, se adauga bulionul, ceapa si ardeiul taiate julien si calite in putin ulei, iar apoi se adauga si carnatul si se da tosul la cuptor pentru 15-20 de minute.

La final se toaca si se adauga verdeata si se opreste focul.

Sa o savurati cu placere!

fasole iahnie

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *