Iahnie de fasole cu ciolan afumat

iahnie-de-fasole-cu-ciolan-afumat

Ingrediente:

  • 500gr. fasole uscată (lăsați o noapte la înmuiat)
  • 1 kg. ciolan afumat, tăiat în bucăți
  • 1 ceapă medie, feliată
  • 1 cățel de usturoi mare, feliat
  • 3/4 cană zahăr brun
  • 2 lingurițe sos Worcestershire
  • 2 lingurițe melasă de rodie (opțional)
  • 2 lingurițe mustar Dijon (sau orice muștar va face)
  • 140gr. pastă de tomate
  • 1 linguriță sare
  • 2 căni apă

Mod de preparare:

1. Încălziți cuptorul la 160° C.

2. Fierbeți bine fasolea. Adăugați toate ingredientele rămase, cu excepția ultimelor două căni cu apă. Acoperiți vasul și dați la cuptor aproximativ o oră și jumătate.

3. Adăugați ultimele două căni cu apă și mai lăsați până când boabele sunt fragede. Serviți o porție de iahnie de fasole cu ciolan afumatcu o salată și pâine prăjită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *