Iahnie de fasole de post

Ingrediente:
- 500g fasole albă cu bobul mare
- 3-4 cepe
- 3-4 linguri de pastă de tomate
- 3-4 ardei copţi
- 2-3 roşii uscate
- 2 grăunţi de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţa boia dulce
- 1 linguriţa curcuma pudră
- Sare
- Piper
Mod de preparare:
Fasolea se pune la înmuiat pentru câteva ore bune, chiar de seara. A doua zi se fierbe îndelung, schimbând apa de câteva ori.
Se adaugă ceapa tocată fin şi sare, apoi se lasă să fiarbă până se înmoaie bine.
Se adaugă ardeii copţi tăiaţi mărunt, usturoiul pisat, pasta de tomate şi roşiile uscate, împreună cu condimentele şi se lasă câteva clocote.
La sfârşit se pune uleiul de măsline, se mai lasă 1 minut, iar apoi se ia de pe foc.
Iahnia se poate băga la blender şi se obţine o excelentă pastă de fasole, după care băieţelul meu este absolut înnebunit. 🙂 Îmi cere dimineaţă, la prânz şi seară această pastă de fasole întinsă pe pâine.
Simplu, bun, delicios!