Iepure cu sos de vin

Pentru astăzi m-am gândit la o reţeta specială, pe care nu am mai pregătit-o de mult timp. Şi asta pentru că este o reţeta pe care eu personal nu aş servi-o copiilor. Însă, cum cel mic se află în vacanţă la bunici, am hotărât că este momentul oportun să ne răsfăţăm cu un preparat pe baza de iepure şi sos de vin.
Aşadar, iată ceea ce am avut nevoie pentru această reţeta:
20130718_134405

  • 1 iepure
  • o sticlă de vin alb
  • sare
  • piper
  • chimion
  • o căpăţână usturoi
  • 1 kg cartofi
  • rozmarin
  • ulei
  • unt

De seara am pus iepurele bine curăţat şi spălat la marinat în jumătate din cantitatea de vin, sare, piper, chimion şi usturoi pisat.
A doua zi am pregătit tava unsă cu puţin ulei în care am aşezat bucăţelele de iepure şi peste care am turnat sosul în care a stat la marinat şi puţină apă. Am acoperit tava cu folie de aluminiu şi am băgat-o la cuptor, la foc potrivit timp de aproximativ o ora, până când carnea a început să se pătrundă. Am mai adăugat puţin vin şi apă pentru că scăzuse sosul şi am introdus din nou tavă la cuptor fără să mai fie acoperită de data această.
Când s-a rumenit bine am scos tavă şi am lăsat să se răcească.

Între timp cartofii tăiaţi soldăţei i-am fiert timp de câteva minute, după care i-am pus într-o tavă, am adăugat unt, rozmarin şi sare şi i-am introdus la cuptor timp de aproximativ 15 minute, până s-au rumenit frumos.

Să aveţi poftă!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *