Îi e frică de apă

La plajă priveşte apa cu ochi temători şi refuză să se aventureze în ea. Pentru a alunga această teamă de apă există câteva metode care chiar au efect.

Alege metodele blânde

Experţii recomandă cursuri de nataţie pentru copiii mici, mai ales metodele progresive. În nici un caz nu îl lăsa să cadă în apă, gândind că reflexul său de supravieţurie îl va aduce la suprafaţă. Este exact genul de iniţiativă care imprimă celui mic teama de apă. Băieţii se tem mai degrabă decât fetele. Cei obişnuiţi cu marea sau cu piscina de mici, îşi înving mai repede teama. Important este ca cei mici să înveţe să înoate de la cele mai fragede vârste, fiind o metodă de precauţie pentru viitor.

bebe cu colac

Când e bine să înceapă cursurile de înot?

De mici, dar de când exact? Cu cât amâni iniţiativa, cu atât e mai greu pentru copil. Din fericire, celor mai mulţi copii le place apa şi să se scalde în ea. Dacă nu îi place când îi verşi apă pe cap, sau dacă e fericit ca un peşte de fiecare dată când îl arunci în apă, va avea, probabil, acelaşi comportament şi într-o piscină.

 

Fii propriul lui instructor

Dacă ştii bine să înoţi, poţi fi iniţiatoarea copilului tău în tainele acestui sport. Dar regula de bază este ca cel mic să nu intre în apă fără tine, până când va învăţa cu adevărat să înoate. Apoi, poţi opta pentru metoda jocului, fie că te afli pe plajă sau la piscină. Astfel îi vei inocula mai uşor anumite reguli de bază, învăţându-l de exemplu să facă pluta pe spate sau pe faţă, sau să-şi controleze respiraţia în apă. Dacă toate acestea îi vor face plăcere, restul va fi mai uşor.

 bebe in apa

Etapele de parcurs

Copilul are nevoie să se simtă bine în apă şi în siguranţă. Nu trebuie sărite etapele învăţării. Înainte de a-i arăta mişcările, învaţă-l elementele de bază legate de respiraţie şi te faptul că trebuie să ţină gura închisă în apă. Apoi îi explici cum trebuie să ţină mâinile şi picioarele. Învaţă-l că cea mai sigură metodă de a intra în apa piscinei este scara. Nu uita să recurgi la ustensile care îl ajută să plutească. Fie o centură, fie ariprioare.

A şti să înoţi îţi poate asigura viaţa sau salvarea unei alte vieţi. Pe de altă parte este o activitate foarte relaxantă şi sănătoasă pentru fizic şi psihic. Este benefică şi pentru cei cu handicap fizic sau mental.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *