sâmbătă,ianuarie 28, 2023

În Cluj corporatiştii merg la muncă însoţiţi de copii

În Cluj corporatiştii merg la muncă însoţiţi de copii
foto: adevarul.ro

Dacă în special în capitală, lumea a început să fugă tot mai mult de stilul corporatist, acaparator, în care angajaţii muncesc de dimineaţă până seară târziu şi nu au timp pentru familie, pentru copii, nici măcar să îi ia de la sau să îi ducă la grădiniţă, iată că în Cluj situaţia nu este atât de dramatică.

Una dintre cele mai mari firme corporatiste din Cluj s-a gândit cum să îmbine utilul cu plăcutul şi viaţa profesională cu viaţa personală. Aşadar,compania care efectuează servicii de contabilitate şi HR pentru filialele europene ale E.ON, a facilitat construirea unei grădiniţe chiar în incinta unde angajaţii îşi au birourile.

Aşadar, de la adevărul.ro aflăm că în această toamnă, 60 de copii ai angajaţilor E.ON Business Services Cluj sunt aşteptaţi la grădiniţă special amenajată pentru ei.

Grădiniţa este în aceeaşi curte cu Amera Towers, clădirea de birouri care găzduieşte pe 11 etaje E.ON Business Services. „Fără îndoială, familia reprezintă un element cheie în echilibrul profesional şi personal. Ştim cu toţii cât de dificil este pentru părinţi să găsească un loc disponibil la o grădiniţă situată aproape de casă sau de serviciu, cu un program flexibil şi dacă se poate să fie situată şi într-o zonă cu trafic rezonabil. De aceea am dorit să dăm o mână de ajutor angajaţilor noştri prin oferirea acestor servicii, pentru a câstiga timp şi pentru a fi mai liniştiţi deoarece copiii sunt pe mâini bune, chiar la un pas de ei!”, a declarat Zsolt Temesváry, Director General al E.ON Business Services Cluj.

În Cluj, în fiecare an există probleme în ceea ce priveşte înscrierea la grădiniţele şi creşele de stat, numărul acestora fiind în permanenţă insuficient.

Prin urmare, această soluţie este cu adevărat salvatoare pentru mulţi părinţi.

Şi asta nu este tot! E.ON va suporta 80% din costurile grădiniţei, iar angajaţii numai 20%.

Partenerul E.ON în acest proiect este Fundaţia Ţăndărică, organizaţie locală care se va ocupa de procesul de selecţie a educatorilor şi a personalului auxiliar şi care va fi responsabilă de aspectele educaţionale.

Unul dintre motivele realizării grădiniţei este faptul că Amera Towers se află departe de zona centrală la oraşului, spre ieşirea dinspre localitatea Baciu. Iar o grădiniţă la locul de muncă simplifică mult viaţa părinţilor.

Grădiniţa va ocupă pentru început parterul şi primele două etaje ale clădiri aflate în proximitatea E.ON Business Services. Spaţiul este astfel organizat încât să asigure confort şi siguranţă pentru 60 de copii , cu posibilitatea extinderii ulterioare

Grădiniţa cuprinde un loc de joacă, săli de curs, sală de mese, grupuri sanitare precum şi ateliere pentru diferitele activităţi recreative şi educative, toate acestea fiind destinate şi special amenajate pentru micuţii cu vârstă cuprinsă între 1-6 ani.

Tot din sursa citată, aflăm că educaţia este unul dintre domeniile pe care E.ON le-a susţinut prioritar în mai multe rânduri, investind în cei 10 ani de la venirea în România, E.ON în diverse proiecte prin care compania a contribuit la educarea şi dezvoltarea viitoarelor generaţii, dar şi în proiecte din domeniile sănătate, cultură şi social.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *