Incontinenţa urinară după naştere

Multe femei au constatat, cu spaimă, că au început să aibă dificultăţi mari în a se ţine înainte de a merge la toaletă, după ce au născut. Dacă te afli printre ele, nu te speria, există soluţii.

Percepţia generală este că incontinenţa urinară este specifică doar vârstei înaintate, după pensie. Dar s-a observat că după sarcină multe femei se confruntă cu această problemă. Te vei întreba dacă durează mult problema, dacă se va agrava? Îţi este jenă să discuţi cu altcineva. Iată ce se întâmplă, de fapt.

Fără îndoială naşterea este un traumatism pentru corpul unei femei. Incontinenţa este un disconfort care durează câteva zile după naştere (când strănuţi, tuşeşti sau ridici o greutate). Pentru unele, a fugi sau a dansa poate deveni ceva ce ţine de trecut, fiindcă eforturile respective sunt însoţite de scăpări de urină. Toate acestea sunt normale. Debutează de obicei la începutul sarcinii, între primul şi al treilea trimestru şi dispare spontan în cursul primelor trei luni care urmează după naştere. Deci, nu te panica!

E bine să ştii că aceste scăpări de urină nu sunt cauzate doar de naşterea vaginală. Şi cele care nasc prin cezariană pot suferi de incontinenţă urinară. Este un fenomen normal în timpul sarcinii şi după naştere, care afecteazăă chiar şi femeile tinere.

Protejează-te!

Până dispare problema este bine să iei câteva măsuri de precauţie. Poţi folosi tampoane, evident, dar există soluţii specifice pentru aceste probleme. Există chiloţi speciali care îţi oferă libertate de mişcare şi care au o mare putere de absorbţie. Sunt cam scumpi, dar te scapă de griji.

Fă exerciţii!

Dacă vrei să rezolvi cât mai repede problema, cum e şi normal, se poate. E nevoie doar să faci câteva exerciţii pentru întărirea musculaturii pelviene. Stai culcată pe spate şi contractează-ţi puternic şi rapid muşchii pelvieni de 60 de ori, de trei ori pe săptămână. Exerciţiul face parte dintr-o serie de reeducare perineală cqre te ajută să-ţi revii după naştere. Dacă vrei deetalii sau dacă incontinenţa durează mai mult de trei luni după naştere, consultă un medic.

Bine de ştiut

Statisticile arată că incontinenţa urinară diferă de la caz la caz. Femeile cu pielea mai închisă, având un ţesut conjunctiv mai bun, prezintă un risc mai scăzut faţă de cele cu pielea dechisă la culoare. La fel s-a observat că roşcatele natural sunt mai expuse la incontinenţă decât celelalte femei. De asemenea, luarea excesivă în greutate favorizează pierderile, ca şi prima sarcină, care poate fragiliza muşchii pelvieni.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *