Îngheţată de iaurt şi căpşuni

 

Îngheţată de iaurt şi căpşuni

Ca tot a inceput sezonul capsunilor, nu ar strica sa profitam din plin de aceste fructe 🙂

Iată un preparat delicios, de vară, pe care îl putem pregăti cu aceste fructe extraordinare:

Ingrediente:

  • 400g de iaurt grecesc
  • 100g de smântână dulce
  • 250g de căpşuni
  • 2 linguri miere
  • 2 foi de napolitană

Mod de preparare:

Căpşunile se împart în două, jumătate se fac piure utilizând un robot de bucătărie sau un blender, iar cealalată jumătate se taie mărunt.

Într-un bol se bate smântâna bine până devine tare. Apoi se adaugă iaurtul, piureul de căpşuni şi mierea şi se amestecă până ce compoziţia devine omogenă.

Se incorporează bucăţile de căpşuni.

Compoziţia se dă la congelator pentru vreo oră, maxim 2. Din când în când se scoate pentru a o amesteca şi a evita astfel formarea fulgilor de gheaţă.

Când s-a întărit puţin, dar este încă uşor de modelat, se răstoarnă peste o foaie de napolitană aşezată pe o tavă, se nivelează, iar apoi se pune cea de a doua foaie de napolitană.

Se înfăşoară tava bine în folie alimentară şi se congelează până se mai inatăreste.

Se scoate din congelator şi cu un cuţit foarte ascuţit se taie. Se păstrează tăiată într-o caserolă acoperită.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *