Îngheţată de mango cu ghimbir

Ingrediente:
- 2 fructe de mango potrivite sau unul mare
- 2 căni de iaurt grecesc
- O lingură suc de lămâie
- 2-3 linguri de miere (depinde cât de dulce va place, puteţi pune chiar mai multe)
- 2 linguriţe rase de ghimbir zdrobit
Mod de preparare:
Mango trebuie să fie foarte copt şi parfumat, şi îţi dai seama când este numai bun de consum atunci când devine uşor moale, fără însă să aibă diverse pete pe el sau coajă ruptă. Cel mai bine cumpăraţi mango verde şi îl lăsaţi câteva zile pe frigider, până se deschide la culoare puţin şi devine moale.
Când este aşa, îl decojiţi şi desfaceţi cu grijă bucăţile de pe sâmbure. Apoi îl puneţi în vasul blenderului împreună cu ghimbirul şi îl mixati până devine o pastă. Peste el turnaţi mierea, zeama de lămâie şi iaurtul, apoi amestecaţi bine până obţineţi o pastă omogenă.
Compoziţia turnaţi-o în forme speciale de îngheţată pe bat şi puneţi-o la congelator pentru 3-4 ore.
Un deliciu răcoritor de vara care îi va încânta atât pe cei mici, cât şi pe cei mari!