Inimioare de turtă dulce

Ingrediente
- 200 grame unt
- 250 grame zahăr brun
- 200 grame făină de secară
- 300 grame făină de grâu
- 1 plic praf de copt
- 3 ouă
- scorţişoară, nucşoară, ghimbir, cuişoare, nucşoară
Mod de preparare
Într-un castron am amestecat făina de grâu, făina de secară, condimentele macinate, zahărul, sarea şi praful de copt. Am spart apoi cele 3 ouă şi le-am bătut bine, după care am adăugat untul tăiat în bucăţele mici. Pentru rapiditate am folosit maşina de făcut pâine pentru a frământa. 15 minute şi aluatul a fost gata! Pentru cine nu are o maşină de pâine în casă…să îşi cumpere :). Iar dacă nu, atunci să frământe, să frământate şi iar să frământe, până se topeşte tot zahărul şi aluatul este omogen.
Am pus aluatul la frigider să se odihnească, cam o jumătate de ora – o ora.
Dupa ce l-am scos de la frigider, l-am mai frământat puţin şi am întins o foaie de aprox. 5 mm grosime. Am tăiat apoi cu ajutorul formei multe inimioare pe care le-am aşezat într-o tavă tapetată cu foaie de copt. Am introdus tava în cuptorul încins la 185 de grade, câte 15 minute fiecare tavă.
Să aveţi o zi a îndrăgostiţilor de vis!