Învață-l să-și lege singur șireturile!

Învață-l să-și lege singur șireturile!
Foto: skinnymom.com

Copilul tău este deja la școală dar nu știe încă să-și lege singur șireturile pantofilor. Ar fi timpul să-l înveți să facă funde frumoase, care țin mult, dar se desfac ușor, ca să se descalțe repede. Iată câteva trucuri utile.

Într-o zi îți dai seama că a venit vremea ca cel mic să-și lege singur șireturile pantofilor și să știe să facă funde trainice și frumoase. Sunt nenumărate situații când acest lucru chiar poate deveni o problemă. Se poate împiedica de șireturi dacă se desfac pe stradă în timp ce vine de la școală. Învățătoarea nu este mereu dispusă să-l ajute la ora de sport sau dacă i se desfac în recreație. Chiar dacă ți se par o bună soluție pantofii cu barete sau arici, odată și odată tot va trebui să învețe să se încalțe singur. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine…

Un studiu făcut în Canada și publicat într-o revistă de știință arată că doar 11% dintre copiii cu vârsta între 5 și 7 ani sunt capabili să-și lege singuri șireturile.

De ce ai nevoie

Mai întâi ai nevoie de… șireturi. Dacă nu ai dipozitive special, carese găsesc de cumpărat, pur și simpu poți desena un pantof pe un carton de la un ambalaj, apoi găurești unde sunt șireturile și te poț folosi de el. Mai mult, poți construi un șiret bicolor pentru a-i arăta celui mic exact traiectoria șiretului când îl legi. De asemenea, va memora mai repede. Este practic și ecologic. Mai ai nevoie de timp. De exemplu, într-o zi de sâmbătă, când ești mai relaxată și nu ești legată de anumite ore. Trebuie să fii calmă și să ai răbdare, nu va fi tocmai ușor.

snururi colorate

Tehnicile

Cele două tehnici pentru a lega șireturile sunt, în ordinea dificultății, urechi de iepure și aripi de fluture.

Metoda 1. Pentru a face urechi de iepure, copilul tău va trebui doar să formeze un cerc, apoi un al doilea și să le lege precum un simplu nod. Gata, șireturile s-au legat îndată.

1. metoda urechi de iepure

Metoda 2. Dacă însă vrei să îl înveți adevărata metodă, pe care o folosesc și adulții și care se desfac mult mai ușor, dar țin foarte bine, trebuie să te înarmezi cu ceva răbdare, pentru metoda aripi de fluture. Aici sunt utile șireturile bicolore, fiindcă astfel îi poți arăta detaliat toate etapele, făcând mai multe demonstrații din diverse unghiuri.

2.metoda fluture

  1. Fă un nod simplu
  2. Formează prima buclă
  3. Trece capătul rămas prin fața primei buclei
  4. Poziționează-l în gaură
  5. Trage-l prin mijlocul celor două cercuri
  6. Egalează funda, care seamănă cu un fluture.

 

! Nu te agita dacă nu reușește din prima, în cele din urmă va învăța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *