Îţi cade părul? Când trebuie să te îngrjorezi

După cum ştii, căderea părului este un proces normal. Evident, în anumite limite. Este normal ca zilnic să pierdem între 50 şi 100 de fire de păr. Această pierdere depinde de vârstă, natura părului, dar şi de naumiţi factori externi, cum ar fi anotimpul. Primăvara şi toamna căderea părului este mai intensă.
La fel este normal să îţi cadă părul când treci printr-o perioadă de tulburări hormonale, cum ar fi după o naştere sau în perioada menopauzei. Sunt şi medicamente care au printre efecte secundare şi căderea părului. Citeşte prospectul înainte de administrare.
Când eşti stresat părul creşte mai greu, fapt care peste câteva luni va duce la o cădere abundentă.
Produse împotriva căderii părului
Există multe loţiuni anticădere păr, care se vând în farmacii şi care reglează creşterea părului. Poţi face simultan şi o cură de vitamine. Acestea vor acţiona asupra keratinei, întărind firul de păr. E indicat să foloseşti produse specifice tipului tău de păr şi să eviţi şamponul prea agresiv sau vopsitul frecvent.
O viaţă sănătoasă
Evident, contează mult şi ce fel de alimentaţie ai. Aceasta trebuie să fie echillibrată, s evişi carenţele, să faci sport pentru a te defula şi a te elibera de stres. Căderea părului poate fi influenţată de carenţele de fier sau de vitamine. Dacă observi că părul tău cade în cantităţi prea mari şi nu se mai opreşte, consultă un medic pentru a vedea dacă ai carenţe de minerale sau vitamine.
Nu-l agresa!
Scalpul este şi el expus agresiunilor diverse (vânt, soare etc). De aceea trebuie să te speli frecvent cu apă călduţă când e posibil şi să foloseşti un şampon blând, de muşeţel. Nu te spăla mai mult de 4 ori pe săptămână. Ai grijă şi la uscare. Nu folosi foenul la putere mare şi protejează-ţi părul cu loţiuni specifice. Evită folosirea în exces a elasticelor sau a bentiţelor.
Masează-l!
Pentru a stimula microcirculaţia aplică un masaj al scalpului pe părul uscat. Astfel vei accelera creşterea lui. Apoi, te vei simţi şi bine.
Consultă un dermatolog
Pentru a-ţi da seama dacă pierderea părului este importantă sau nu, consultă un dermatolog. E mai în măsură să-ţi dea un sfat decât medicul de familie. Specialistul va putea să determine exact originea problemei, dacă e sau nu normală şi dacă a fost influenţată de anumite medicamente.