Lansarea Asociatiei Romane pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie

Ziua-Internationala-a-Drepturilor--Copilului

Joi, 20 noiembrie, cu ocazia sarbatoririi Zilei Internationale a Drepturilor Copilului, va invitam la conferinta de presa care anunta lansarea Asociatiei Romane pentru Educatie Pediatrica in Medicina de Familie (AREPMF), sub egida Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania. Conferinta pentru presa are loc la sediul Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania (Str. Splaiul Independentei nr. 54), incepand cu ora 10:30.

 

AREPMF este asociatia profesionala si stiintifica dedicata promovarii si dezvoltarii practicii pediatrice in cadrul specialitatii de medicina de familie.

 

AREPMF ofera un model educational pentru a dezvolta si consolida relatiile interumane aflate la baza practicii pediatrice in medicina primara:

1. Actualizarea informatiei profesionale medicale si dezvoltarea abilitatilor de comunicare, in practica pediatrica a echipei medicului de familie, dedicate medicilor si asistentilor medicali

2. Optimizarea stilului de viata al familiei, prin Programul educational „Scoala Familiei Mele”, dedicat educatiei pentru preventie la nivelul familiei.

 

Cum stam in Romania anului 2014?

  • Rata acoperirii vaccinale, in Romania, este in scadere, sub nivelul de protectie optima de 95%
  • Natalitatea este in scadere – 200.000 in 2010, 180.000 in 2013. Procentul copiilor nascuti prematur este in crestere
  • Numarul medicilor de familie cu practica pediatrica, care preiau pe liste nou-nascuti cu nevoi speciale, este din ce in ce mai mic.

 

La conferinta de presa vor participa personalitati marcante ale sistemului de sanatate din Romania:

  • Prof. Dr. Vasile Candea – Presedintele Academiei Oamenilor de Stiinta
  • Prof. Dr. Doina Plesca – Decan Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, Vicepresedinte SRP, Presedinte Comisia de Pediatrie din Ministerul Sanatatii
  • Prof. Dr. Silvia Stoicescu – Presedinte Asociatia de Neonatologie din Romania, Pro decan Facultatea de Asistente si Moase Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”
  • Conf. Dr. Monica Luminos – Sef Sectie Pediatrie Matei Bals
  • Conf. Univ. Dr. Alexandru Rafila – Consilier in Ministerul Sanatatii, Comitetul General al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
  • Conf. Univ. Dumitru Bortun – Presedintele juriului de onoare al Societatii Romane de Relatii Publice, Facultatea de Comunicare SNSPA, Asociatia Romana de Relatii Publice.
  • Dr. Valeria Herdea – Presedinte AREPMF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *