Lasagna cu branza si spanac

Ingrediente:

  • 250 gr foi lasagna
  • 300 gr branza telemea mai moale sau ricotta
  • 50 gr parmezan ras
  • 500 gr spanac
  • 1 ceapa mare
  • 5 catei de usturoi
  • sare, piper

Sos bechamel:

  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte
  • 500 ml supa de legume
  • sare, piper, nucsoara

Mod de preparare:

Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc in putin ulei de masline. Spanacul se fierbe timp de cateva minute la aburi sau in apa fiarta, iar apoi se se adauga in tigaie si putina apa si se lasa la fiert la foc mic. Cand spanacul este facut, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se lasa la racit.

Pentru sosul bechamel, se topeste untul, se adauga faina in ploaie, se amesteca bine, apoi se toarna putin cate putin laptele si supa, amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase. Se lasa sa dea in clocot si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Se unge tava cu sos si se aseaza primul strat de foi, apoi un strat de spanac, unul de telemea rasa, sos si apoi din nou foi. Se continua cu straturile alternative, peste ultimul strat de foi turnand restul de sos. Se presara cu parmezanl ras si se lasa la cuptor aproximativ 30 de minute.

Sa aveti pofta!

lasagnajpg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *