Lasagna cu ciuperci

Ingrediente:

  • O cutie de paste pentru lasagna
  • 500g ciuperci proaspete
  • O cană de bulion
  • O lingură ulei de măsline
  • 300ml lapte de orez
  • 3 linguri pudră de tapioca
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriţă de nucşoară
  • 2 linguri unt de cocos

Mod de preparare:

Ciupercile le-am spălat bine fără să le curăţ de piele, iar apoi le-am pus într-un robot de bucătărie şi le-am mărunţit uşor. Peste ele am pus bulionul, o lingură de ulei de măsline, un parf de sare, puţin piper. Compoziţia am dat-o la rece, iar între timp am preparat sosul Bechamel. Aşadar, într-o crăticioara am pus laptele la fiert şi am adăugat peste el untul de cocos şi cele 3 linguri de pudra de tapioca. Am presărat un parf de sare, piperul şi nucşoara. Am amestecat energic cu telul să nu se formeze cocoloaşe şi am lăsat la foc mic. Când s-a îngroşat, am oprit focul şi am dat crăticioara într-o parte.

Pastele de lasagna nu le-am fiert, le-am pus direct într-un strat în tava de copt tapetată cu hârtie de copt, apoi am turnat puţin sos béchamel. Apoi am mai pus un strat de paste, după care unul din compoziţia de ciuperci. Şi am continuat tot aşa, până am terminat pastele, iar deasupra am turnat un strat generos de sos béchamel.

Am introdus tava la cuptorul încins la 175 de grade şi am lăsat cam 45 de minute, până când s-a rumenit frumos la suprafaţă. Dacă va place mai puţin crocant la partea de jos, puteţi scoate tava mai devreme.

Un adevărat de te lingi pe degete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *