Lasagna cu verdeţuri şi ciuperci

Ingrediente:

  • O cutie de paste pentru lasagna
  • 2 cutii ciuperci
  • O cană de spanac fiert
  • 4 fire usturoi verde
  • 4 fire ceapă verde
  • O legătură pătrunjel
  • 2 căni suc de roşii
  • 1 ou
  • O lingură ulei de măsline
  • 2 pahare lapte
  • 4 linguri făină
  • sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare:

Ciupercile le-am scurs bine şi le-am mărunţit. Ceapa şi usturoiul le-am curăţat mărunt şi le-am adăugat peste ciuperci. La fel şi spanacul, apoi am tocat fin pătrunjelul şi l-am adăugat şi pe el. Am pus condimente după gust, un ou bătut, sucul de roşii şi am amestecat bine.

Compoziţia am dat-o la rece, iar între timp am preparat sosul Bechamel. Aşadar, într-o crăticioară am pus laptele la fiert şi am adăugat peste el făina în ploaie, o lingură de ulei şi puţină sare şi piper. Am amestecat energic cu o furculiţă să nu se formeze cocoloaşe şi am lăsat la foc mic. Când s-a îngroşat, am oprit focul şi am dat crăticioara într-o parte.

Pastele de lasagna nu le-am fiert, le-am pus direct într-un strat în tava de copt tapetată cu hârtie de copt, apoi am turnat jumătate din compoziţia de ciuperci. Apoi am mai pus un strat de paste, după care puţin sos béchamel. Am mai pus un strat de paste, încă un strat din compoziţia de ciuperci, încă un strat de paste şi la sfârşit am turnat pe deasupra un strat generos de sos béchamel.

Am introdus tava la cuptorul încins la 175 de grade şi am lăsat cam o oră, până când s-a rumenit frumos la suprafaţă.Lasagna cu verdeţuri şi ciuperci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *