sâmbătă,ianuarie 22, 2022

Lasagna vegetală

Pentru că mai este foarte puţin timp până la Paşte, săptămâna aceasta am decis să ţinem cu toţii post. Prin urmare, le-am gătit băieţilor mei lasagna. Lasagna vegetală.

Ingrediente: 

  • 10 foi pentru lasagna
  • 900 ml lapte soia 
  • 100 g busuioc
  • 50 g nuci
  • 100 g ulei de măsline
  • 2 căţei usturoi
  • 150 g brânză soia (opţional)
  • 250 g fasole verde
  • 150 g cartofi
  • 1 dovlecel
  • 100 g morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri făină
  • Nucşoară rasă
  • Sare
  • Piper
lasagna vegetala
Pentru prepararea sosului am procedat astfel: Într-o tigaie am pus 30 ml ulei (nu se încinge) şi am adăugat făina, iar apoi laptele de soia. Se amestecă până se obţine un sos fin. Se condimentează după gust cu sare, piper şi nucşoara rasa. Se amestecă în jur de 8-10 minute continuu.
Apoi am amestecat busuiocul cu nuca rasă, usturoi tăiat fin, 50 g brânză soia rasă, ulei de măsline şi apoi am pus totul în sosul alb. Am tăiat fasolea verde, morcovii, ardeiul, dovlecelul rondele şi cartofii cubuleţe, le-am fiert aproximativ 7 minute, apoi le-am pus în sos.Cuptorul aştepta încălzit la 220 grade. Tava am uns-o cu ulei, am pus 2 foi de lasagna, apoi sosul cu legume, am acoperit cu alte două foi, iarăşi sos şi tot aşa pânăse termină ingredientele, ultimul strat fiind cel cu foi de lasagna. Deasupra am presărat brânză de soia rasă şi am băgat tava la cuptor pentru 20 de minute.
Este absolut delicioasă. Se serveşte caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *