Lasagna vegetariană cu spanac şi ciuperci

Ingrediente:

  • o cutie de paste pentru lasagna
  • o cutie de ciuperci
  • o cană de spanac fiert
  • o lingură ulei de măsline
  • 500ml lapte de soia
  • 4 linguri pudră de tapioca
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriţă de nucşoară
  • 4 linguri unt de cocos

Mod de preparare:

Cât am lăsat ciupercile şi spanacul fiert (sau decongelat) la scurs, am preparat sosul Bechamel.

Aşadar, într-o crăticioară am pus laptele la fiert şi am adăugat peste el 4 linguri unt de cocos şi cele 4 linguri de pudră de tapioca. Am presărat un parf de sare, piperul  şi nucşoară. Am amestecat energic cu telul să nu se formeze cocoloase şi am lăsat la foc mic. Când s-a îngroşat, am oprit focul şi am dat într-o parte.

Într-un bol, se amestecă spanacul, ciupercile, o lingură de ulei de măsline, un praf de sare, puţin piper.

Pastele de lasagna nu le-am fiert, le-am pus direct într-un strat în tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, apoi am turnat puţin sos béchamel. Apoi am mai pus un strat de paste, după care unul din compoziţia de spanac. Şi am continuat tot aşa, până am terminat pastele, iar deasupra am turnat un strat generos de sos béchamel.

Lasagna vegetariană cu spanac şi ciuperci

Am introdus tava la cuptorul încins la 175 d egrade şi am lăsat cam 45 de minute, până când s-a rumenit frumos la suprafaţă. Dacă vă place mai puţin crocant la partea de jos, puteţi scoate tava mai devreme.

Lasagna vegetariană cu spanac şi ciuperci

Un adevărat deliciu vegetarian!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *