Lasagna vegetariana

- 1 pachet foi lasagna (preferabil integrale)
- 200 g branza rasa – emmentaler
Pentru sosul rosu:
- 100 g granule soia
- 2 cepe
- 3 catei usturoi
- Ulei de masline
- 400 g rosii sau sos de tomate
- Sare si piper
- 2 lingurite oregano uscat
- 2 lingurite busuioc
Pentru sosul bechamel:
- 500 ml lapte
- 50 g unt
- 50 g faina
Se pun granulele de soia la fiert, se prepara precum snitelele de soia. Se lasa la scurs aproximativ 15 minute. Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul. Se calesc în ulei de măsline într-o tigaie, pana devin aurii. Apoi se adaugă granulele de soia si putina apa si se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 10-15 minute. Se pun rosiile taiate marunt sau sosul de rosii și se condimentează cu sare de mare și condiment (oregano, busuioc). Se mai lasa la fiert aproximativ 10 minute.
Sosul bechamel: Într-o cratiță, se topește untul, se adauga faina si se amesteca cu un tel. Apoi, se toarnă laptele și se amestecă, astfel incat sa rezulte un sos neted, fara cocoloase. Pentru aceasta, în primul rând se adaugă, sub agitare o mică cantitate de lapte, astfel încât partea de jos a vasului sa fie acoperită și se amestecă până la omogenizare. Apoi se amestecă si restul de lapte. Se condimentează cu sare și piper se se lasa sa se ingroase. Când sosul bechamel are o consistență cremoasă, se ia de pe foc.
Intr-un vas termorezistent, uns cu unt se pune un strat de foi de lasagna, sos bechamel atât de mult încât sa acopere foile de lasagna, apoi sosul cu soia, si se reia operatiunea de aproximativ 4 ori. Deasupra se presara branza rasa, se baga la cuptor pentru aproximativ 35 minute, la 180 ° C.
Sa aveti pofta!