lasagne-carne-curcan

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 2 caţei de usturoi, tocaţi
  • 1 kg carne de curcan tocată
  • 2 cutii de roşii cubuleţe
  • 2 cutii de pastă de tomate
  • 1 lingură de plante italiane uscate
  • 2 linguriţe de sare
  • 2 ouă mari
  • 3 ceşti de brânză de vaci
  • 1 cană de parmezan ras
  • 4-5 căni brânză mozzarella rasă
  • 1 pachet foi de lasagna, nefierte

Mod de preparare:

  1. Încălziţi o lingură de ulei într-o oală la foc mediu. Adăugaţi carnea de curcan și lăsaţi timp de 5 minute, până când se înmoaie. Scoateți carnea de curcan într-un bol şi scurgeţi lichidul.
  2. Adăugaţi o lingură de ulei în oală, apoi ceapa şi gătiţi timp de 5 minute, până se înmoaie. Adăugaţi usturoiul şi gătiţi timp de 1 minut.
  3. Peste carne, adăugaţi roşiile, pasta de tomate, sarea și ierburile italiene. Aduceţi la fierbere şi gătiţi timp de 3-5 minute, până când sosul se îngroaşă puţin.
  4. Într-un castron, amestecaţi ouăle şi adăugaţi parmezanul şi brânza de vaci.
  5. Într-o tavă puneţi un strat subțire de sos de roşii, un singur strat de lasagna, 1/3 din amestecul de brânză de vaci, și 1/3 din brânză mozzarella. Repetaţi stratificarea până când veți avea 3 straturi de fiecare, care se termină cu mozzarella.
  6. Băgaţi tava la cuptor, la foc mic timp de 3-4 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *