Lasagna

Ingrediente:
- 2 linguri de ulei
- 1 ceapă mică, tocată
- 2 caţei de usturoi, tocaţi
- 1 kg carne de curcan tocată
- 2 cutii de roşii cubuleţe
- 2 cutii de pastă de tomate
- 1 lingură de plante italiane uscate
- 2 linguriţe de sare
- 2 ouă mari
- 3 ceşti de brânză de vaci
- 1 cană de parmezan ras
- 4-5 căni brânză mozzarella rasă
- 1 pachet foi de lasagna, nefierte
Mod de preparare:
- Încălziţi o lingură de ulei într-o oală la foc mediu. Adăugaţi carnea de curcan și lăsaţi timp de 5 minute, până când se înmoaie. Scoateți carnea de curcan într-un bol şi scurgeţi lichidul.
- Adăugaţi o lingură de ulei în oală, apoi ceapa şi gătiţi timp de 5 minute, până se înmoaie. Adăugaţi usturoiul şi gătiţi timp de 1 minut.
- Peste carne, adăugaţi roşiile, pasta de tomate, sarea și ierburile italiene. Aduceţi la fierbere şi gătiţi timp de 3-5 minute, până când sosul se îngroaşă puţin.
- Într-un castron, amestecaţi ouăle şi adăugaţi parmezanul şi brânza de vaci.
- Într-o tavă puneţi un strat subțire de sos de roşii, un singur strat de lasagna, 1/3 din amestecul de brânză de vaci, și 1/3 din brânză mozzarella. Repetaţi stratificarea până când veți avea 3 straturi de fiecare, care se termină cu mozzarella.
- Băgaţi tava la cuptor, la foc mic timp de 3-4 ore.