Legume dulci cu sos alb de ghimbir şi peperoncino

Ingrediente:

  • 1 cartof dulce mare
  • 1 brocolli
  • o cană lapte de orez şi cocos
  • 2 linguri smântână de cocos
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 2 linguri bambus mărunţit
  • ½ linguriţă ghimir ras
  • ½ linguriţă peperoncino
  • 2 linguri tofu ras
  • 1 lingură ulei de măsline
  • Sare
  • Piper

Mod de poreparare:

Legumele se spală şi se mărunţesc, apoi se pun la fiert la aburi.

Între timp într-o tigaie se pune usturoiul pisat împreună cu uleiul. Se adaugă imediat laptele de orez şi cocos, smântâna de cocos şi un praf de sare. Se lasă să fiarbă puţin astfel, apoi se adaugă bambusul tăiat mărunt, brânza tofu rasă şi se condimentează cu sare, piper şi peperoncino. Se lasă să fiarbă până scade şi se leagă.

Acest sos se toarnă fierbinte peste legumele bine pătrunse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *