Lipie ţărănească sau cococi

Ingrediente:

  • 1 linguriţă drojdie uscată
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceaşcă de apă călduţă
  • un ou
  • un praf de sare
  • făină cât cuprinde

 

Mod de preparare:

Făina se cerne şi se pune într-un lighenaş, formând în mijloc o gropiţă în care se pune drojdia uscată, apoi apa călduţă, oul bătut şi se amestecă bine. Se pune uleiul şi sarea şi se frământă în continuare bine, încorporând făina până se obţine o cocă tare. Se lasă la dospit 15 de minute.

Se împarte coca în mai multe părţi care se întind cu sucitorul, după care se mai lasă 5 minute la dospit. Apoi se ung cu apă şi se pun pe o tavă tapetată cu foaie de copt sau direct pe grătarul de la cuptor sub care se pune tava. Se lasă timp de câteva minute la foc potrivit, până se rumeneşte.

Se serveşte cald cu brânză, sau uns cu unt şi miere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *