Loboda verde şi beneficiile ei miraculoase

Loboda verde
Foto: dulceiutesarat.wordpress.com

 

Nu se cunoaşte cu exactitatea originea acestei plante, dar poate fi întâlnită undeva între Europa şi Asia.

Loboda sălbatică a fost folosită încă din antichitate. De această planta se bucurau grecii, romanii dar şi dacii, din a căror bucătărie, loboda era nelipsită.

Loboda s-a adaptat uşor condiţiilor climaterice din Europa, reuşind să se extindă şi să fie cultivată cu mai bine de 4000 de ani în urmă.

Planta conţine, pe lângă glucide şi proteine, săruri minerale (potasiu, fosfor, calciu), şi acid oxalic liber, celuloză, substanţe minerale, pigmenţi clorofilieni şi carotenoizi.

 

Beneficiile consumului de lobodă:

  1. previne şi înlătură astenia de primavară.
  2. reduce şansele de constipaţie.
  3. reduce problemele gastrointestinale mai grave, precum ulcerele gastrice sau chiar cancerul de colon.
  4. stimulează urinarea.
  5. ajută la detoxifierea generală a organismului.
  6. ajută la purificarea rinichilor.
  7. elimină rapid toxinele, excesul de săruri, apă sau chiar grăsime din organism.
  8. benefic pentru sănătatea vezicii biliare.
  9. ajută la reglarea hormonală.
  10. stimulează crearea celulelor roşii în sânge.
  11. ajută circulaţia şi oxigenarea ţesuturilor şi a organelor.
  12. produce o regenerare celulară şi o vindecare a organismului mai rapide.
  13. benefică în tratamentul împotriva icterului.
  14. sub formă de cataplasmă, ajută la vindecarea bubelor şi a rănilor.
  15. reduce riscul de accident vascular.
  16. poate preveni cancerul şi poate neutraliza radicalii liberi.
  17. tratează tusea, gâtul inflamat şi guta.
  18. încetineşte procesul de îmbătrânire.
  19. ajută la menţinerea sănătăţii ochilor.
  20. ajută la prevenirea unor mutaţii celulare care pot cauza anumite tipuri de cancer.
  21. previne formarea de cheaguri de sânge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *