Loukoumades, gogoşele cu miere şi scorţişoară

 Încă de când am fost prima dată în Grecia, am îndrăgit foarte mult aceste gogoşele suculente, pline de miere. Recunosc că aceasta este prima dată când am încercat să le fac…şi chiar mi-a plăcut ce a ieşit. Mai ales că am reuşit să fac şi un preparat vegetarian.

Loukoumades, gogoşele cu miere şi scorţişoară

Ingrediente:

  • 500g făină
  • Un pliculeţ de drojdie
  • 2 linguri zahăr brun
  • 350 ml lapte de orez
  • 50g unt de cocos
  • Un praf de sare
  • 50g fulgi de migdale
  • 150g miere
  • 150 ml apă
  • 2 linguriţe scorţişoară măcinată
  • vanilie
  • ulei

 

Mod de preparare:

Într-un castronel se amestecă făina cu drojdia uscată şi se face o gaură în mijloc, unde punem laptele de cocos, untul de cocos, zahărul şi sarea. Se amestecă bine, apoi se adaugă fulgii de migdale şi se frământă în continuare. Se acoperă şi se lasă în loc cald pentru cel puţin 30min să crească.

Între timp pregătim siropul din miere, apă, vanilie şi scorţişoară. Se lasă pe foc pentru câteva minute după ce ajunge la punctul de fierbere, iar apoi se lasă să se răcească.

Din coca formată se fac biluţe ce se prăjesc în ulei încins într-o tigaie adâncă, de preferat wok. Se lasă doar cât să devină aurii.

Se scot şi se scurg de ulei, după care se scufundă în castronul cu sirop. Se aşează pe un platou şi se ornează cum crede fiecare de cuviinţă.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *