Macarons cu ciocolată şi nucă de cocos

Macarons-cu-ciocolată-şi-nucă-de-cocos

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 4 albușuri de ou
  • 200gr. zahăr
  • 130gr. migdale măcinate
  • 30gr. zahăr pudră
  • 20gr. cacao
  • un vârf de cuțit de sare

Pentru cremă:

  • 125gr. ciocolată neagră
  • 80gr. unt
  • 30gr. smântână
  • 25gr. nuci de cocos

Mod de preparare:

1. Amestecaţi cacaoa, zahărul pudră și migdale măcinate.

2. Bateţi spumă albuşurile adăugând un praf de sare. Treptat adăugaţi zahărul şi amestecul de cacao.

3. Folosind o linguriţă, luaţi din amestec şi puneţi în tava tapetată cu hârtie pentru copt. Tasaţi fiecare biluţă deoarece tinde să se umfle în cuptor. Lăsaţi să stea să se usuce un pic înainte de a da tava 10-15 minute la cuptor (180°C).

4. Între timp topiţi untul, apoi adăugaţi ciocolata şi nuca de cocos.

5. Scoateți macarons şi lăsaţi să se răcească puţin. Asamblaţi câte 2 biscuiţi cu cremă. Daţi macarons cu ciocolată şi nucă de cocos la frigider să se întărească crema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *