Macaroons cu cremă de castane, nuci pecan și fulgi de ciocolată

Ingrediente:
Pentru macaroons:
- 150gr. migdale măcinate
- 150gr. zahăr + 2 linguri
- 5 albușuri de ou
- 1/2 linguriţă scorţişoară
Pentru cremă:
- 375gr. cremă de castane
- 20gr. chips-uri de ciocolată
- 6 nuci pecan
- 200ml. smântână foarte rece
- 30ml. whisky sau alt alcool la alegere
Pentru decorare:
- 24 nuci pecan
- 100gr. zahăr pudră
- 3 sau 4 pătrate de ciocolată neagră rasă
Mod de preparare:
1. Încălziţi cuptorul la 150 °C. Amestecaţi migdalele cu scorţişoară şi zahăr. Bateţi albuşurile cu 1 linguriţă de zahăr pudră.
2. Turnaţi din amestec în tava tapetată cu hârtie pentru copt. Coaceţi 16-18 minute.
3. Caramelizaţi uşor nucile pecan cu o lingură de apă şi un praf de zahăr. Turnaţi din caramel pe fiecare macaroons.
4. Bateţi bine smântâna şi adăugaţi whisky. Adăugaţi nucile pecan zdrobite, fulgii de ciocolată şi amestecaţi uşor. Amestecaţi la final cu crema de castane.
5. Turnaţi peste fiecare macaroons cremă şi decoraţi cu nuca caramelizată. Serviţi imediat un macaroons cu cremă de castane, nuci pecan și fulgi de ciocolată.