Deşi ziua face la oliţă, cel mic mai face noaptea pipi în pat. Înainte de a te îngrijora sau de a dramatiza situaţia, încearcă trucurile noastre pentru a dezamorsa problema şi a-ţi face viaţa mai uşoară.

copil-pipi-in-pat

– Pe parcursul zilei e bine ca cel mic să bea apă. Dar este absolut inutil să facă acest lucru înainte de a adormi. Caută ca pe timpul zilei să consume cantitatea optimă de apă şi lichide, iar după gustarea de după-amiază diminuează volumul acestora şi mai ales paharul mare cu apă băut înainte de a merge în pat.

– Pune-l să facă pipi înainte de a merge în pat. Poate el nu se gândeşte la asta, de aceea e bine să îl trimţi la toaletă chiar înainte de a se urca în pat. Dacă vrea să citească înainte de a adormi, când mergi să îi spui noapte bună, trimite-l la baie!

– O veioză de veghe aprinsă în camera celui mic îi va da posibilitatea să se scoale repede dacă are nevoie la toaletă. La câte modele sunt, ai de unde alege!

– Uşurează-i accesul la toaletă. Dacă este mai departe de camera lui, ai grijă să aibă lumină pe culoar, lasă uşa deschisă şi tot ce trebuie că să-i fie cât mai uşor să ajungă.

– Îmbracă-l cu o pijama sau cu o cămaşă de noapte adaptate, care nu necesită un efort prea mare pentru a fi date jos (fără şireturi, nasturi etc). Pentru orice eventualitate lasă-i un schimb la îndemână.

– Pune-i o oliţă în cameră. Este posibil ca ştiind-o acolo să se simtă mai în siguranţă.

– Fără să-l obligi, poţi să-i propui un pampers adaptat vârstei ca să poată dormi în linişte. Dacă doarme la un prieten, cu atât mai mult. Dar numai dacă acceptă, nu-l obliga!

– Poţi pune în camera lui, sau în baie, un coş frumos pentru rufe murdare. Astfel se va îngriji el însuşi de curăţenia personală şi nu va mai aborda problema cu o a doua persoană. Acest lucru îl va responsabiliza.

– Dacă doarme la bunici sau la alte rude, vorbeşte cu aceştia şi pune-i în gardă. Astfel vor depăşi eventualele momente neplăcute cu discreţie, ceea ce îl va scuti de umilinţă şi îi va da încredere în el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *