Pentru noi, femeile, mânile sunt foarte importante. Trebuie să fie mereu îngrijite fiindcă ele ne trădează vârsta. Chiar dacă le expunem permanent agresiunilor interne şi externe, cu puţină grijă putem avea mâini frumoase şi catifelate. Iată ce ai de făcut.

Mâini-frumoase

E bine să ştii că pielea de pe mâini este săracă în glande sebacee (responsabile cu secreţia de sebum). De aceea este importantă hidratarea lor permanentă şi îngrijirea minuţioasă, mai ales în sezonul rece, dar nu numai.

Să nu crezi că este suficient să te dai cu cremă. Aceasta este doar prima etapă a unei rutine care nu trebuie ignorată dacă vrei rezultate.

1. Hidratarea. Este etapa cea mai importantă. E bine să faci această operaţiune înainte de a te culca. Alege crema în funcţie de gradul de uscăciune a pielii şi de preferinţe (grasă, bogată, bio, parfumată sau nu). Din când în când, sau în situaţiile în care ţi-ai expus mâinile unor factori de agresiune (detergenţi, frig), pune-ţi seara mănuşi de bumbac după ce te-ai dat cu cremă. Acestea vor favoriza penetrarea cremei, iar dimineaţă vei avea mâni de catifea.

2. Masează-le. Fie că mergi la un salon, fie că faci această operaţiune acasă, nu o neglija. Cea mai bună tehnică: pune o alună de cremă în palmă şi freacă-le delicat una de alta, apoi fă la fel cu dosul palmei, care este cel mai expus agresiunilor externe. Termini trăgând uşor de degete către vârf, fără a uita de masajul unghiilor.

3. Spală-te cu apă călduţă. Un bun reflex este să foloseşti apă călduţă şi să înmoi bine mânile înainte de a aplica săpunul. Apoi te clăteşti bine de tot şi îţi usuci bine mânile. Nu folosi apă prea fierbine şi nici nu abuza de gelurile hidro-alcoolice, care au tendinţa de a usca pielea sensibilă a mânilor.

4. Fă un gomaj. O dată pe săptămână foloseşte un gomaj fin a cărui acţiune exfoliantă permite eliminarea celulelor moarte ale pielii. De asemenea, acest lucru va facilita penetrarea activilor din cremele hidratante şi va îmbunătăţi circulaţia sangvină.

5. Iarna foloseşte mănuşi de lână care te protejează cel mai bine de frig şi de uscăciune. Evident, vei avea grijă ca mănuşile să fie în permanenţă curate pentru a asigura sănătatea pielii.

6. Ai grijă de unghii. Taie-le mai scurt iarna şi fă o pauză de lac de unghii. Dă-te doar la ocazii. Astfel le vei lăsa să respire şi se vor regenera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *