Nu agreez deloc ideea de a oferi copiilor produse precum maioneza, fie ea şi cea preparată în casă. În primul rând pentru că este un produs cu un conţinut lipidic extrem de mare,  foarte mult colesterol atât de la ouă cât şi de la ulei, iar în plus maioneza fără ou crud…nici nu iese bună. Iar oul crud chiar nu este o opţiune pentru mine, mai ales în condiţiile în care calitatea şi provenienţa  oualelor ce se găsesc pe piaţă este atât de îndoielnică.
Prin urmare m-am gândit la un preparat care să îi bucure pe cei mici, să le aducă un plus de gust preparatelor, dar care totodată să fie bun şi din punct de vedere al conţinutului nutritiv.
Iată ce mi-a ieşit:

maioneza
Ingrediente:

  • 2 cartofi
  • 100g muştar dulce (cât mai natural şi fără adaosuri)
  • lămâie
  • o lindgura unt de cocos
  • o lingură ulei de măsline

Mod de preparare:
Cartofii se fierb bine de tot, iar după ce se răcesc  se pun în blender, peste care se adaugă muştarul, untul de cocos topit, uleiul de măsline şi puţină zeamă de lămâie. Am pus şi ulei de măsline întrucât untul de cocos, deşi mult mai gustos în acest preparat, se întăreşte foarte mult în momentul în care puneţi maioneză la frigider. Uleiul de măsline îi va menţine o consistent mai fluidă maionezei.
Să o savuraţi cu plăcere!

PC150066

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *