foto: drjenebyplasticsurgery.com

Mami, eşti mai frumoasă ca oricând!
foto: drjenebyplasticsurgery.com

Marea majoritate a femeilor sunt nerăbdătoare ca după sarcină să îşi revină la forma şi dimensiunile dinainte.

Îşi imaginează că dacă, ca şi graviduţe arată foarte bine şi nu au luat în greutate foarte mult, odată burtica dată jos… vor arată imediat la fel ca înainte de sarcină.

Ei bine, tranformările resimţite de organism în timpul sarcinii sunt mult mai mari decât poate părea la o prima vedere.

Prin urmare este posbil să ai nevoie de ceva timp că să îţi revii. Organismul tău are nevoie de săptămâni bune pentru a îşi reveni după perioada de 9 luni în care s-a transformat, după travaliu şi după naşterea în sine.

Dieta imediat după naştere poate produce dezechilibre majore, care pot afecta şi lactaţia, dar mai ales confortul tău emoţional. La început eşti oricum restantă cu somnul, prin urmare o dietă nu te va face decât să te simţi şi mai obosită şi mai epuizată.

Nu te înfometa! Aşteaptă să treacă câteva săptămâni bune, timp în care organismul tău în mod natural încearcă să revină la forma sa iniţială. Abia apoi este timpul să începi să faci şi sport, care combinat cu o dietă sănătoasă, bogată în nutrienţi, va duce la rezultatele sperate.

Ce poţi face ca să ajuţi organismul să revină la forma sa dinainte de sarcină?

Iată câteva mici trucuri:

–              Bea foarte multă apă. Hidratarea este exterm de importantă pentru că organismul să îşi recapete vitalitatea. În plus adaugă puţină lămâie în ea şi elimina de tot băuturile carbogazoase, cafeaua şi alcoolul.

–              Mănâncă multe fructe şi legume proaspete de sezon. Îţi vor tăia apetitul, iar în plus îţi alimentează şi organismul cu nutrientiii necesari restabilirii sănătăţii corpului.

–              Un mare NU mancărurilor semi-preparate sau de tip fast food!

–              Fă plimbări lungi cu cel mic în parc. În plus îţi poţi pune şi o pereche de role pentru a face şi mai multă mişcare în timp ce îl plimbi şi pe bebe.

–              Alăptează cât mai mult! Alăptatul arde 500 de calorii pe zi

 

Este foarte posibil ca în ciuda sportului şi a dietei, să nu mai ajungi niciodată la formele dinaite de naştere. Abdomenul s-ar putea să aibă o altă formă, plus că fermitatea lui a suferit, coapsele sunt mai ample, talia este mai mare.

Nu uita însă un aspect extrem de important: acum eşti mult mai frumoasă decât ai fost vreodată! Pentru copilul tău eşti oricum cea mai frumoasă mamă din lume, iar pentru soţul tău ai devenit cu mult mai frumoasă odată ce ai făcut o astfel de minune: i-ai adus pe lume un copil!

Aşadar, simte-te bine în pielea ta de proaspătă mămică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *