Mâncărică de linte cu legume

Mâncărică-de-linte-cu-legume

Ingrediente:

  • 300gr. linte
  • 7-8 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1/2 ţelină
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • aproximativ 1 litru supă de legume
  • 1 lingură ulei de măsline
  • mirodenii după gust

 

Mod de preparare:

1. Puneţi lintea la înmuiat cu o zi înainte de a găti.

2. Fierbeţi cartofii în coajă. După ce se răcesc, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cubuleţe.

3. Fierbeţi lintea aproximativ 15-20 de minute.

4. Înăbuşiţi câteva minute usturoiul şi ceapa în supa de legume în care adăugaţi o lingură de ulei de măsline.

5. Adăugaţi morcovii, rădăcina de pătrunjel şi ţelina tăiate.

6. După ce au fiert legumele, adăugaţi cartofii şi lintea.

7. Serviţi imediat o delicioasă mâncărică de linte cu legume.

 

 

 

 

sursa foto: supertoinette.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *