Maracuja
foto: vaporbomb.com

 

Fructul Pasiunii este originar din Brazilia, Paraguay şi nordul Argentinei. Maracuja este un  cuvânt de origine indiană, care se traduce ”fruct consumat dintr-o singură înghițitură”. Denumirea fructului a fost dată de către misionarii spanioli care au asemuit florile plantei cu ciocanul şi coroana de spini din timpul răstignirii lui Hristos.

În anul 1880 planta a fost introdusă în Hawaii şi a reuşit în scurt timp să ocupe un loc important în grădinile oamenilor. Înainte de anul 1900, planta se găsea în Australia, în zonele de coastă din Queensland, pe locurile fostelor câmpuri de banane.

America de Sud este zona cu cele mai mari culturi de Maracuja din lume. De la mijlocul secolului al XX-lea cultivarea plantei a devenit larg răspândită în Columbia, Venezuela şi, ulterior, în Ecuador

Astăzi, America de Sud, și în special Ecuador, este principalul exportator de concentrat de Maracuja pentru lumea occidentală.

Planta este cultivată în scop comercial în zone tropicale şi subtropicale şi este larg răspândită în ţări din sudul şi centrul Americii, Caraibe, Africa, Asia de sud, Israel, Australia, Hawaii şi SUA.

Planta care produce acest fruct numără peste 400 de soiuri, dar numai 30 produc fructe comestibile. Este unul dintre cele mai gustoase fructe exotice şi printre cele mai des folosite în medicină.

În Paraguay floarea fructului pasiunii este considerată floare națională.

 

Fructul pasiunii constituie o sursă bogată de vitamina A, vitamina B, vitamina C, fibre, antioxidanți, fier, magneziu, fier, potasiu și calciu.

 

Beneficiile consumului de maracuja:

 1. stimulează sistemul digestiv.
 2. previne îmbătrânirea pielii.
 3. întăreşte sistemul imunitar.
 4. reduce tensiunea arterială.
 5. previne atacurile cerebrale.
 6. elimină excesul de grăsimi din corp.
 7. previne cancerul și bolile cardiovasculare.
 8. încetineşte procesul de îmbătrânire.
 9. curață intestinul gros de toxine.
 10. reduce alergiile şi simptomele astmului.
 11. ajută în cazul insomniilor.
 12. elimină radicalii liberi care provoacă leziuni la nivelul pielii.
 13. ameliorează vederea.
 14. îmbunătățește funcțiile sexuale.
 15. combate infertilitatea.
 16. întăreşte oasele şi contribuie la repararea ţesuturilor.
 17. inhibă creşterea celulelor canceroase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *