Marele Picnic la Gradina Botanica

0

In plina vara, scurtmetrajele lumii parasesc salile de cinema si spatiile conventionale de proiectie pentru a se instala comod sub cerul liber.

Sambata, pe 13 iulie, de la orele 20:00, Gradina Botanica din Bucuresti devine o insula de evadare urbana in care filmele scurte dau tonul atmosferei de vacanta.

marele picnic

Marele Picnic e un eveniment-retrospectiva cu scurtmetrajele care au strans cele mai multe aplauze din partea publicului ShortsUP in ultimii patru ani. Cinefilii le vor savura intinsi pe iarba, la racoare, intr-un colt ferit de aglomeratia Bucurestiului. Va fi un adevarat picnic urban cu tururi ghidate pe aleile gradinii, jocuri in aer liber si gustari fresh de iarba verde.

Filmele din program sunt comedii lejere, romance-uri idilice si fantezii cu dor de duca ce vor prinde viata pe un ecran gonflabil, dupa apus de soare.  Animatia Pe Muchia Destinului (r. Verena Fels, Germania, 2010) vine la Marele Picnic dupa ce a starnit hohote de ras la Weekendul Comediei Scurte, cu o poveste despre sacrificiile facute in numele prieteniei. Comedia franceza Paul Rondin est… Paul Rondin (r. Frdrick Vin,Franta, 2008) are in prim plan un erou ce porneste in cautarea jumatatii dar se impotmoleste intr-un obstacol major: nu-si poate ascunde defectul profesional care-l face total diferit de ceilalti. Dragoste la prima vedere (r. Michael Davies, Marea Britanie, 2010) e un scurtmetraj amuzant despre fluturi in stomac si sentimentele traite o data in viata care a prins din zbor premiul publicului la Aspen Shortsfest si premiul juriului la Raindance Film Festival.

Proiectia va avea loc in sectorul denumit Gradina Italiana iar accesul se face prin Strada Portocalelor, pe langa Facultatea de Biologie. Spectatorii sunt rugati sa vina inarmati cu echipamentul necesar unui picnic cimematografic: paturici pentru iarba, pofta de poveste si stare de vacanta.

yahoo.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *