Marie Jeanne Ion jurnalista româncă răpită în urmă cu zece ani în Irak are un baiețel superb

Marie Jeanne Ion
Foto: dcnews.ro

Înregistrările cu Iulian Gherguț, românul răpit în Burkina Faso, la începutul lunii aprilie, au dat speranțe tuturor, pentru că au demonstrat că bărbatul este în viață. În urmă cu 10 ani, cu aceeași nerăbdare așteptam și primele imagini cu cei trei jurnaliști români răpiți în Irak, Marie-Jeanne Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian.

Imediat cum a văzut imaginile cu Gherguț, care cere ajutorul familiei sale și autorităților, Marie Jeanne Ion, jurnalista răpită în 2005 în Irak, a comentat într-un ton optimist. “Ministerul de Externe confirmă că în imagini apare chiar Gherguț și că starea lui e bună. Asta înseamnă că negocierile continuă și că putem avea speranțe (deși nu certitudini, încă) într-o rezolvare pozitivă a acestui caz. Eu vreau să spun așa: că toate aceste detalii reprezintă o veste bună în ceea ce-l privește pe Iulian Gherguț, având în vedere complicațiile situației din teren, în zona Burkina Faso – Mali (grupările de jihadiști nu sunt omogene, parte lucrează în subordinea Al Qaeda, parte sunt în legătură cu Statul Islamic și frecvent se războiesc între ele. În plus, în acea zonă există activitate informativă antiteroristă complexă în care sunt implicate mai multe state). Vestea bună e că Iulian Gherguț este în viață!”

Marie-Jeanne Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian au fost răpiți în Bagdad, capitala Irakului, în primăvara lui 2005. La câteva zile după aceea, au apărut și primele imagini cu ei, în captivitate.
Cei trei jurnaliști au fost eliberați după câteva săptămâni. În urma acestei experiențe, Marie-Jeanne Ion a renunțat la meseria de jurnalist, acum având o firmă de relații publice, Sorin Mișcoci a lucrat la Cotroceni, unde a fost cameramanul președintelui, iar Ovidiu Ohanesian, rămas șomer, lucrează la cea de-a treia carte despre răpirea din Irak.

După experiența marcantă din Bagdad, viata lor s-a schimbat complet în ultimii zece ani. Mișcoci s-a căsătorit, iar Marie Jeanne este mama unui băiețel care a terminat anul acesta clasa I. Alexandru Matei, băiatul jurnalistei, a fost botezat de Sorin Mișcoci, cu care Marie Jeanne a fost în Irak și de fosta sa colegă Nadina Nedelea Rus.

Marie Jeanne si baiatul
Foto: adevarul.ro
la prislop
Foto: facebook
pustiul
Foto: facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *