marmelada-din-portocale

Ingrediente:

  • 600g (aprox. 6-8) portocale mici
  • 1 lămâie stoarsă
  • 1.4 l apă
  • 1.1kg zahăr pudră

 

Mod de preparare:

1. Scoateți pulpa, sucul şi sâmburi din portocale și băgați la mixer până se omogenizează.

2. Tăiați cojile de portocală în fâșii foarte subțiri.

3. Puneți cojile și pulpa într-o cratiță, adăugați sucul de lămâie și apa și puneți pe foc. Când începe să fiarbă, reduceți focul și gătiți 1-1/2 ore. Compoziția trebuie să se reducă la jumătate și coaja să fie moale.

4. Adăugați zahărul și amestecați până se dizolvă.

5. Se fierbe marmeladă timp de 10 minute.

6. Spumați din când în când.

7. Ca să vedeți dacă este gata luați o lingură din compoziție și lăsați să se răcească. Dacă este de consistența gelatinei, atunci este gata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *