Masajul, cea mai bună metodă de relaxare pentru bebeluşi

foto: mybebespa.co

foto: mybebespa.co
foto: mybebespa.co

După ce ai aşteptat timp de 9 luni marea întâlnire cu bebele tău, acum nu te mai saturi să îl ţii în braţe, să îl priveşti, să îl alinţi să-i îi oferi toată dragostea ta.

La început bebe plânge mult, fiind scos din mediul în care a stat atât de mult şi în care se simţea atât de bine. Acum totul în jurul sau este nou, necunoscut.

Ajută-l pe cel mic să descopere lumea din jurul sau şi să se adapteze noului mediu. Cea mai bună metodă prin care poţi face acest lucru atingerea. Astfel îl poţi dezmierda prin mângâieri şi îl poţi relaxa prin masaj.

Masajul este o metodă plăcută prin care îl ajuţi să se dezvolte armonios şi chiar să corectezi eventuale deficienţe. Totodată masajul stimulează digestia, diminuează colicile, îi creşte pofta de mâncare.

Este de preferat ca masajul să îl faci imediat după băiţă, când bebe este oricum relaxat. Iar în plus, este dezbrăcat ceea ce contează cel mai mult, întrucât bebeluşilor nu le place să fie îmbrăcaţi şi dezbrăcaţi de prea multe ori.

Ar fi de preferat ca bebe să fie hrănit când faceţi aceste operaţiuni astfel încât să nu fie flămând şi nerăbdător să îi daţi lăpticul.

Totuşi, evitaţi să îl masaţi imediat după masă, că s-ar putea să vomite.

Puteţi crea un ambient plăcut punând o muzică liniştitoare, sau îi puteţi cânta voi. Faceţi cald în camera în cazul în care sunteţi în sezonul rece, astfel încât bebe să fie complet relaxat.

Poţi începe cu picioruşele, faceţi puţină gimnastică, masaţi dinspre sold înspre tălpiţe, cu mişcări uşoare, circulare, că o mângâiere. Insistaţi pe tălpiţe, aici fiind toate terminaţiile nervoase.

Masaţi burtica, pentru a-i ajuta digestia şi a-i alina eventualele disconforturi abdominal pe care bebeluşii le resimt în primele luni de viaţă. Masaţi uşor, în sensul acelor de ceasornic.

Masaţi pieptul, gâtul, iar apoi mergeţi către mânuţe şi jucaţi-vă cu degetelele. Masaţi şi pălmuţele.

Întorceti-l pe bebe şi masaţi-i funduleţul, iar apoi spatele de jos în sus.

Bucuraţi-vă cât mai mult de aceste moment, pentru că la fel că perioada cât este bebeluş, durează mult prea puţin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *