Mazăre cu cartofi noi

Ingediente:

  • 500g mazăre verde
  • 2 morcovi
  • Un poastarnac
  • 3 cepe
  • 5-6 cartofi noi
  • 200g bulion
  • 2 roşii
  • 1 linguriţă mixt curry
  • 1 linguriţă chimion
  • ½ linguriţe sare de Himalaya
  • 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Mazărea se pune la fiert în apă cu un praf de sare. Ceapa, morcovii şi păstârnacul se curăţă şi se mărunţesc cu ajutorul robotului de bucătărie, fie se taie cubuleţe mici.

Se adaugă şi acestea peste mazăre şi se lasă să fiarbă la foc potrivit până se înmoaie uşor. Se adugă şi cartofii tăiaţi cuburi mari şi se mai lasă câteva minute, până se înmoaie cartofii.

Am scos toate legumele şi le-am scurs puţin de zeamă, apoi le-am pus într-o tigaie wok. Dacă nu au păstrat suficientă zeamă, mai puteţi pune un polonic din apa în care au fiert, adăugaţi roşiile decojite şi tăiate în felii măricele, apoi bulionul, uleiul şi restul de condimente.

Lăsaţi să fiarbă încă vreo 20 de minute le foc mic, până scade bine.

Se serveşte caldă cu salată de varză nouă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *