Melci-cu-crutoane

Ingrediente:

  • 1 kilogram de melci
  • 1 pumn sare
  • 1 lingură piper zdrobit
  • 1 frunză de dafin
  • toasturi mici de pâine prăjită
  • 200gr. unt
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 linguri migdale măcinate
  • 1 lingură de muștar
  • 100gr. ciuperci
  • 3 roșii
  • 2 cepe feliate
  • 2 linguri zahăr pudră
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

1. Amestecaţi untul, usturoiul, pătrunjelul, pudra de migdale, muştarul, sarea şi piperul. Daţi amestecul la congelator.

2. Puneţi melcii într-o tigaie şi acoperiţi cu apă rece. Adăugaţi sare, piper si dafin. Fierbeţi timp de 10 minute.

3. Tăiaţi ciupercile în cubuleţe de 3 mm. Feliaţi ceapa. Prăjiţi ciupercile cu ceapa în puţin ulei de măsline.

4. Curăţaţi roşiile şi tăiaţi-le în cuburi de 3 mm. Puneţi pe foc, cu puţin ulei de măsline, împreună cu ceapa tocată, zahărul pudră, sarea şi piperul aproximativ 5 minute.

5. Eliminaţi cochiliile. Ungeţi cu unt pâinea prăjită.

6. Peste bucăţile de pâine, puneţi o linguriţă de roşii, 1 linguriţă de ciuperci, mai multe bucăţi de melci, untul cu pătrunjel şi acoperiţi cu toast (cu unt pe faţa exterioară). Daţi la cuptor la 220 °C, pentru aproximativ 8 minute. Serviţi imediat o porţie de melci cu crutoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *