Melcişori cu ceapă verde

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 4 ouă
  • 150 g unt
  • un plic drojdie uscata
  • coaja de la o lămâie
  • făină cât cuprinde
  • coriandru
  • un praf de sare

Pentru umplutură

  • 1 ou
  • 10 fire ceapă verde
  • Un praf de sare

Pentru uns:

  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Într-un bol, se pun următoarele ingrediente pentru aluat: ouăle, untul topit sau moale, sarea şi coriandrul, coaja de lămâie şi se adaugă atâta făină cât să se formeze o cocă consistentă, uşor de modelat.

Într-un alt bol se bate bine oul cu puţină sare după care se adaugă ceapa tăiată mărunt.

Coca se întinde cu sucitorul pe masa de bucătărie şi se presară pe toată suprafaţa amestecul. Foaia se rulează strâns ca să nu se desfacă şi se taie felii groase de aprox 2-3 cm.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se aşază în ordine melcişorii, iar după aceea se ung cu un ou bătut spumă, ca să capete un luciu deosebit. Se introduce tava la cuptor pentru 30-40 de minute, până se rumenesc la suprafaţă.

Se servesc calzi melcişorii cu ceapă. Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *