melcisori-cu-scortisoara

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 1 cană lapte cald
  • 2 ouă la temperatura camerei
  • 1/3 ceaşcă margarină topită
  • 4 şi 1/2 căni făină
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 cană zahăr alb
  • 2 şi 1/2 linguriţe drojdie

Pentru umplutură:

  • 1 cană zahăr brun
  • 2 şi 1/2 linguri de scorţişoară măcinată
  • 1/3 ceaşcă unt moale

Pentru uns (opţional):

  • 85 grame cremă de brânză
  • 1/4 ceaşcă de unt moale
  • 1 şi 1/2 cană zahar
  • 1/2 linguriţă extract de vanilie
  • 1/8 linguriță de sare

 

Mod de preparare:

  1. Puneți ingredientele în vasul mașinii de pâine în ordinea recomandată de producător şi selectați ciclu aluat.
  2. După ce aluatul s-a dublat în dimensiune scoateţi pe o suprafaţă presărată cu făină, acoperiţi și lăsaţi să se odihnească timp de 10 minute. Într-un castron mic, amestecaţi zahărul brun și scorțișoara.
  3. Rulaţi aluatul într-un dreptunghi. Ungeţi aluatul cu unt (1/3 ceaşcă) şi presăraţi uniform amestecul de zahăr şi scorțișoară. Rulaţi aluatul și tăiaţi în 12 role. Puneţi rolele într-o tavă unsă, acoperiţi şi lăsaţi să crească până işi dublează volumul, aproximativ 30 de minute. Între timp, preîncălziţi cuptorul la 200 grade.
  4. Coaceți în cuptorul preîncălzit rolele până se rumenesc, aproximativ 15 minute. În timp ce rolele sunt la copt, amestecaţi crema de brânză, 1/4 ceaşcă de unt, zahăr, extract de vanilie și sare. Ungeţi rolele cât sunt calde cu această glazură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *