Dacă aveţi musafiri în acest weekend, sau dacă doriţi numai să îi răsfăţaţi pe cei dragi cu ceva bun, iată un preparat care merge la sigur: melcişori fragezi şi pufoşi. Minunata reţetă a acestor melcisori aperitiv aparţine prietenei noastre Florentina Vasilescu, o adevărată pasionată de produsele ce ţin de patiserie

Melcişori fragezi şi pufoşi

Ingrediente:

  • 700 g de făină
  • 300ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscată (8g)
  • 1 lingură de zahăr
  • 60ml ulei
  • 1 linguriţă de sare
  • Un gălbenuş de ou
  • 2 linguri de lapte
  • 100g caşcaval
  • 200g mezel

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un vas, se face o gaură în mijloc unde se pune drojdia, zahărul şi 100ml apă. Se formează astfel o maia ce se lasă să crească 5 minute.

Apoi se adaugă restul de ingrediente: sarea, laptele, câte puţin din ulei. Se frământă până se încorporează bine toate ingredientele şi se obţine un aluat elastic şi pufos.

Aluatul format se lasă la crescut pentru o ora, la loc călduţ.

Se frământă din nou şi se formează 1-2 bile ce se întind în foi groase de câţiva mm.

Melcişori fragezi şi pufoşi

Se taie aluatul fâşii, se aşează mezelul, se presară caşcavalul.

Se rulează strâns, apoi se aşează melcii pe o tavă tapetată cu foaie de copt.

Melcişori fragezi şi pufoşi

Se mai lasă să crească puţin, după care se ung cu un gălbenuş bătut cu 2 linguri de lapte.

Deasupra puteţi presăra susan, mac sau ce altceva preferaţi.

Se coc la foc potrivit, până se rumenesc frumos.

11938150_962987417098978_1621083817_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *