Menţinerea fermităţii sânilor după alăptare

foto: momtastic.com

Menţinerea fermităţii sânilor după alăptare
foto: momtastic.com

Multe mame se tem să alăpteze că li se lasă sănii.

Este drept, sănii reprezintă o parte specială a corpului femeii, fiecare femeie doridu-şi sâni fermi şi frumoşi. Totodată însă laptele matern nu se compară cu nimic altceva.

În sarcină sănii se modifică şi se pregătesc pentru alăptat: se măresc, devin mai sensibili, aureolele se îşi schimbă dimensiunea şi culoarea, se umplu de vinişoare de sânge care îi vascularizează mai puternic.

Sarcina şi alăptarea duc inevitabil la mărirea volumului acestora, pielea întinzându-se excesiv. După alăptat, sănii se golesc de lapte şi par că atârnă. Glandele mamare se micşoreaza şi de aceea apare acest exces de tegument. Este drept, sănii îşi pierd mult din volum, însă pielea nu se contractă în acelaşi ritm. Prin urmare totul ţine de elasticitatea pielii.

Elasticitatea pielii are însă în primul rând o cauză genetică, ce nu poate fi schimbată. Tot ce putem face este numai să ajutăm în acest sens.

Din păcate sănii nu sunt formaţi din muşchi pe care i-am putea întări prin exerciţii fizice la sală. Ei sunt formaţi din ţesut gras. Acesta se măreşte odată ce iei în greutate şi scade când slăbeşti. Aşadar nu sarcina şi alăptatul sunt cauzele cele mai importante, ci mai ales excesul de greutate pe care ai reuşit să îl acumulezi în timpul sarcinii şi în perioada alăptării. Ce poţi face pentru sănii tăi?

–              Ei bine un prim lucru ai grijă la fluctuaţiile de greutate, această reprezintă principal cauza a diminuării fermităţii lor

–              Adoptă o dietă sănătoasă, echilibrată. Printr-o dietă scăzută în produse ce conţin grăsime animală, bogată în legume şi fructe neprocesate, cereale integrale, circulaţia ta se va îmbunătăţi, ajutând astfel elesticitatea şi fermitatea pielii. Vitaminele B şi E ajută mult la menţinerea tonusului pielii, prin urmare consumaţi din belşug alimente ce conţin aceste vitamine (vezi aici alimente cu conţinut bogat în vitamine)

–              Fă exerciţii care să te ajute să întăreşti muşchii pectorali şi care vor face sănii să pară mai mari. Muşchii pectorali sunt cei care susţin greutatea sânilor, prin urmare întărind aceşti muşchi, ei vor susţine mai ferm şi sănii.

–              Hidratează intens pielea din zona sânilor

–              Adopta duşuri scoţiene care au rolul de a îmbunătăţi circulaţia şi tonusul pielii: alternarea jeturilor de apă caldă cu cele de apă rece

 

Aşadar, mami, ai grijă la greutate şi la metodele de menţinere a tonusului pielii şi alăptează-ţi copilul liniştită!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *